Marinus Biemans wordt nieuwe directeur-bestuurder woCom

“Een bijdrage leveren aan het woongeluk van alle huurders.” Dat is de ambitie van Marinus Biemans. Hij is vanaf 1 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van woCom. Biemans, op dit moment wethouder Ruimte, Buitengebied en Wonen in de gemeente Deurne, is een gedreven bestuurder die de mens altijd op één heeft staan. “Ik kijk er ontzettend naar uit om straks op een andere manier een bijdrage te leveren aan de grote woonopgaven voor deze regio.”

Marinus Biemans kijkt uit naar zijn nieuwe baan. “Een prachtige functie waarin je het verschil kunt maken voor de inwoners van de dorpen en steden in onze regio.” In het werkzame leven van Biemans staat de mens altijd centraal. “Als voormalig wethouder zit ik straks, als directeur-bestuurder, aan de andere kant van de tafel. Mooi om vanuit die nieuwe rol een bijdrage te leveren aan het woongeluk van alle huurders van woCom.”

Uitdagingen
Volgens de nieuwe directeur-bestuurder liggen er voldoende uitdagingen op hem te wachten. “Gelukkig kan ik terugvallen op een woningcorporatie die haar zaken goed op orde heeft. Ze is financieel gezond en de organisatie staat als een huis. Ook de samenwerking met de maatschappelijke partners én de zes gemeenten verloopt soepel. Ik zie het als een gezamenlijke opdracht om ervoor te zorgen dat er voor iedereen in onze regio een betaalbare woning te vinden is. Een huis dat voelt als thuis. Daar ga ik me met al die professionals hard voor maken. Samen bouwen we aan de toekomst van onze regio.”

Volgende stap
Waarom de keuze voor deze nieuwe baan? “Na ruim veertien jaar in de Deurnese politiek, waarvan bijna acht jaar als wethouder, is dit een volgende stap in mijn werkzame leven. Twee keer was ik lijsttrekker, waarbij ik het vertrouwen kreeg van veel kiezers. Dat maakt deze keuze niet eenvoudig. Tegelijkertijd is het na zo’n periode goed om andere mensen de ruimte te geven. Daarnaast sluit deze nieuwe functie naadloos aan op mijn opleiding en eerdere werkzame leven.” Biemans studeerde Planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkte een aantal jaar als strategisch beleidsadviseur bij woningcorporatie BrabantWonen in Oss.

Volkshuisvestelijke taken
Sebastian Warmoeskerken, voorzitter van de Raad van Commissarissen van woCom, is blij met de komst van Biemans: “Marinus is goed bekend met de regio en heeft een relevant netwerk. Bovendien hecht hij veel waarde aan samenwerking, zowel intern als extern. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij zich, samen met alle medewerkers, huurdersorganisaties, gemeenten, zorg- en leefbaarheidsorganisaties én collega-corporaties, vast gaat bijten in de uitdagende volkshuisvestelijke taken.”

« Ouder bericht | Recenter bericht »